Judicial Watch vs. ‘Open Society’

 

2018-04-04 05.02004690(Washington, DC) – Judicial Watch heeft vandaag aangekondigd dat het de Freedom of Information Act (FOIA) rechtszaken heeft aangespannen tegen het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) voor gegevens met betrekking tot hun financiering van de politieke activiteiten van de Soros Open Society Foundations in Roemenië en Colombia.

De Soros Open Society Foundations-rechtszaak werd ingediend nadat het Ministerie en USAID niet op inhoudelijke wijze hebben geantwoord op een verzoek van FOIA van 16 oktober 2017 met betrekking tot andere gegevens:

  1. Alle gegevens met betrekking tot contracten, subsidies of andere toewijzingen/uitbetalingen van middelen door het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Open Society Foundation – Roemenië en/of haar personeel en/of enige OSFR-dochteronderneming of gelieerde onderneming.
    Alle beoordelingen, evaluaties, rapporten of soortgelijke gegevens met betrekking tot het werk van Open Society Foundation Roemenië en/of haar dochterondernemingen of gelieerde organisaties.
  2. Alle gegevens met betrekking tot contracten, subsidies of andere toewijzingen/uitbetalingen van fondsen door het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Open Society Foundation – Colombia en/of andere OSF-dochterondernemingen/filialen en/of OSF-personeel dat actief is in Colombia, evenals de volgende entiteiten: Fundacion Ideas para la Paz; La Silla Vacia; DeJusticia; Corporacion Nuevo Arco Iris; Paz y Reconciliacion; Wereldwijd drugsbeleidprogramma; en nieuwsportaal Las Dos Orillas.Alle gegevens over communicatie, hetzij per e-mail, sms of instant chats, tussen functionarissen, werknemers of vertegenwoordigers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Colombia, inclusief ambassadeur Kevin Whitaker en eventuele functionarissen, werknemers of vertegenwoordigers van de Open Society Foundation, haar dochterondernemingen/gelieerde ondernemingen en/of die entiteiten geïdentificeerd in de hierboven genoemde paragraaf.

Net als in andere delen van de wereld, worden een aantal Soros-gefinancierde entiteiten en projecten in Roemenië ook gefinancierd door de regering van de Verenigde Staten. Het Roemeense Centrum voor Onafhankelijke Journalistiek, dat wordt ondersteund door het Open Society Institute in New York, ontving onlangs $ 17.000 van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees hier het hele artikel (Engels).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s