De sekte van Greta Thunberg

greta-thunberg-800x480

Iedereen die twijfelt of de groene beweging verandert in een duizendjarig vrederijk, moet Greta Thunberg eens goed onder de loep nemen. Deze arme jonge vrouw ziet er steeds meer uit en klinkt als een sektelid. De monotone stem. Het uiterlijk van apocalyptische angst in haar ogen. Het expliciete gepraat over het komende grote ‘vuur’ dat ons straft voor onze ecologische zonden. Er hangt iets huiveringwekkends en positief premodernistisch over mejuffrouw Thunberg. Je kunt haar voorstellen in een spaarzame houten kerk in de Plymouth-kolonie waarin de zeventiende eeuwse parochianen werd wijsgemaakt dat het hellevuur op hen zou neerregenen als ze hun heksen niet opgaven.

Het is eigenlijk logisch dat mejuffrouw Thunberg – een wild gevierde 16-jarige Zweedse die de klimaatbeweging voor schoolkinderen oprichtte – sektisch klinkt. Omdat het alarmisme over klimaatverandering steeds vreemder wordt, grenzend aan religieus, geobsedeerd door doemsdag-profetieën. Neem nou de Extinction Rebellion, de nieuwste manifestatie van de hogere middenklasse met minachting voor industrialisatie en vooruitgang. Het is soms niet te onderscheiden van oude fundamentalistische bewegingen die de mensheid waarschuwden voor het komende Einde der Dagen. Brendan O’Neill volgde Extinction Rebellion van Parliament Square naar Marble Arch in Londen op 21 april 2019 en wat hij zag was een publieke vertoning van millenariaanse angst and bourgondische depressie. Mensen voerden doodsdansen uit en zwaaiden met borden die waarschuwden voor de hittedood van de planeet. Het voelde erg zenuwslopend.

Het viel hem op dat dit een mars tegen mensen was. Het meest radicale protest en directe actie is gericht op ambtenaren of regeringen of machthebbers. Deze macabere sleep door Londen was gericht op gewone mensen. Banners en plakkaten verhulden niets van de minachting van de demonstranten voor hoe de massa leeft. Ons werd verteld dat ‘vlees = warmte’ (dat wil zeggen, als je door blijft gaan met het eten van vlees, jullie dikke varkens, wordt de planeet nog heter) en dat auto- en vliegverkeer Moeder Aarde vernietigen. Natuurlijk is het prima voor hen om te vliegen – Emma Thompson vloog eersteklas van Los Angeles naar Londen om ons, het klootjesvolk, te commanderen over al onze eco-destructieve vakanties. Het is alleen een probleem als wíj het doen; het is echter een probleem als we profiteren van het wonder van massale voedselproductie en de mogelijkheid om te vliegen om ons leven voller en aangenamer te maken. Ze verafschuwen dat. Ze verafschuwen de massamaat-schappij en haar bewoners: de massa.

In overeenstemming met alle millenarische bewegingen, behoudt de met uitroeiing geobsedeerde groene sekte haar priesterlijke woede voor gewone mensen. Zelfs als het de regering onder druk zet, vraagt ​​het echt om ons te straffen. Het wil strakkere controles op autorijden, vliegbeperkingen, groene belastingen op vlees. Dat deze dingen de portemonnee van de gewone man zwaar zouden treffen – maar niet de diepe zakken van Emma Thompson en de ecologische dubbelloopse snobs die de Extinction Rebellion creëerden – is niet van belang voor de boze bourgeoisie. Zo overtuigd zijn ze van hun eigen goedheid, en van onze slechtheid, dat de oprichters van Extinction Rebellion denken dat het volkomen aanvaardbaar is ons leven moeilijker te maken en ons opleggen om meer ‘groen’ te zijn. Mensen die klagen over Extinction Rebellion die de levens van mensen in Londen de laatste dagen verstoren, missen het punt – het hele doel van de groene beweging is om het leven van gewone mensen te verstoren en zuur te maken. Allemaal onder het ‘heilige’ mom van ‘de planeet redden’.

En nu heeft de groene sekte mejuffrouw Thunberg in de positie van wereldleider gebracht, de kinderlijke redder, de messias van hun miserabele politieke credo. Wat ze Thunberg hebben aangedaan, is onvergeeflijk. Ze hebben haar – en miljoenen andere kinderen – geïnjecteerd met angst. Ze hebben de volgende generatie ervan overtuigd dat de planeet aan de vooravond van het onheil staat. Ze hebben angst in de jeugd geïnjecteerd. ‘Ik wil dat je in paniek raakt’, zei mejuffer Thunberg in Davos, en de miljardairs, beroemdheden en plunderende NGO’s die aanwezig waren, maakten er allemaal gretig gebruik van. Omdat de volwassen samenleving niets liever heeft dan zijn eigen angst en verwardheid gehoorzaam terug te laten jagen door tieners. Ze eren Thunberg omdat ze hen vertelt hoe vreselijk ze zijn: het is een volledige S & M-relatie, sprekend tegen de diepe zelfhaat van de 21ste-eeuwse elites.

Jonge mensen, mejuffrouw Thunberg is niet uw leider. Ze is een pion voor angstige en elitaire volwassenen. Doe niet wat ze zegt. In plaats daarvan, weiger om in paniek te raken, spot met de onzin over het hellevuur en waardeer dat de transformatie van de planeet door de mensheid een glorieus iets is dat de levensverwachting heeft uitgebreid, dat het mogelijk heeft gemaakt miljarden in steden te laten wonen en zelfs voor de minder welgestelden de wereld te bereizen. Zondig tegen Sint-Greta.

Bron: Sp!ked

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s